Rufus

Forum

- Användarinfo

Gambia

Rufus

Länkar
Till Tofso.se
Uppdaterad
2015-08-13

Webansvarig

Rufus

Hej.

Jag heter Minnepy's Xclusive Vision, är döpt (av dom jag bor hos) till Rufus men kallas Ruffe... mycket förvirrande, men människor är förvirrande i största allmänhet. Det är bara att acceptera. Konstigt låter dom också. Mest hela tiden. Man får anstränga sig ordentligt för att förstå vad dom menar, när dom låter.

Jag är av riktigt fin familj, nämligen
Chinese Crested Powder Puff
. Vissa säger kinesisk nakenhund har jag hört, men naken är jag definitivt inte. Det var brorsan. Naken alltså. Inte vackert tycker jag.

Min pappa heter Neddies Adorable Alram och mamma heter Chineseblue's Key To Success.

Jag saknar nog dom lite tror jag.

Hur som helst har jag nu tänkt mig att rapportera för er hur jag upplever mitt liv.

Först måste jag berätta att jag häromdagen mötte en riktig pingla. Hon hette Miss Russel. (hon var hela tre år, men jag gillar lite äldre tjejer).
Hon var nog det sötaste jag sett i hela mitt liv, tror jag. Jag blev alldeles till mig i trasorna och hon verkade också riktigt intresserad, det kände jag alldeles tydligt. Men rätt var det var när vi var så där riktigt på G sa hon bara nej. Besynnerligt tyckte jag. Är tjejer så där kanske? Jag har upplevt nåt liknande tidigare.Det här är jag när jag var nästa 6 månader.

Här kommer mina inlägg. Det senaste först.
Om du vill prata hund med min matte, eller mig, kan du göra det här => e-post till Lena o Ruffe


2015-07-23

Nu var det länge sen jag skrev här, men nu kan jag berätta att vi har varit barnvakt hela efttermiddan.

Medan det var uppehåll gick vi en promenad för att göra slut på lite energi, dvs barnens. Tror du det hjälpte?

Det var samma vals när vi kom hem.

Jag förstår inte att så små med bara två ben kan ha sån energi...Jag och Max var i alla fall slut och hamnade som trasor på golvet.
Det är inte max på bilden - ifall du undrade.
Till och med jag tycker att det är skönt efteråt.

Nu orkar vi inget mer idag. Hela eftermiddagen kommer att tillbringas i korgen, utom när det blir mat förstås.


Efter föning, klippning och rakning är det skönt att slappna av i soffan. Det är rätt så tröttande med en sån behandling.
Max har fått en badrock så han slipper frysa efter duschen.


2014-05-01


Igår var det baddag här och det var Max som var först i kön.

Han försökte övertala matte att det inte var så nödvändigt med dusch idag. Jag tycker också att det gott kan vänta till i morgon... eller nån annan dag.Måste vi verkligen det här matte?Det är egentligen samma visa varje gång, och lika obehagligt och lite obegripligt. Så jag förstår Max precis.

Han vädjade om hjälp det bästa han kunde till husse, men husse var alldeles kallsinnig och skrattade mest åt Max. Husse är rätt grym ibland.

Kan inte du hjälpa mig husse?Jag är lite rädd för att det är min tur alldeles strax.
Då ska jag visa Max hur man gör för att slippa.

Jag håller med Max. Det känns förödmjukande med en matte som gör så här.

HUSSE !!!              
Du ser ju vad hon gör.
Det är förödmjukande.

2014-03-11

Idag har jag varit ut i skogen och hämtat ett riktigt tuggben.

De där små jag brukar få av matte är inte mycket att tugga på. Det här nya smakar riktigt bra. Jag har ingen aning om vad det är, men jag fick ta med det hem, så det måste vara nåt riktigt bra, för jag brukar inte få ta hem pinnar.

På samma ställe hittade jag ett helt huvud av nåt djur, men det fick jag inte ta med hem sa matte.

Nu kan både Max och jag gnaga på samma gång.
2014-02-16

Tänkte bara hedra min vän med en karaktärskompis...2014-02-11

Idag har jag varit ute i skogen på egen hand (tass).
När vi är ute och promenerar och jag får en chans så brukar jag smita från matte. Det förstår inte hon, så hon brukar släppa lossa Max och mig så vi får springa lite på fotbollsplanen. Då passar jag på att smita.

Eftersom jag inte bryr mig om att lyssna när matte ropar på mig, så blir hon sur och går hem. Då har jag fritt fram och göra vad jag vill en stund. När jag sen kommer hem låtsas hon som att hon inte bryr sig, men jag vet att hon har varit orolig för mig. Det känner jag.

Oftast har jag halva skogen med mig hem och blir extra omhändertagen en bra stund, innan jag får mat. Idag var det extra mycket, så husse fick lite tillskott till vedmagasinet. Det är bra, för då blir det en skön brasa lite senare.

2014 01 15

Jesper är död.
Vi saknar honom mycket.

Han råkade ut för något igår som trasade sönder hans ena knä, vilket gjorde fruktansvärt ont och omöjligt att reparera.

Han var bestämd mot mig, men snäll och ville alltid kela, även om jag aldrig riktigt lärde mig att förstå hans språk.

Jesper, vi kommer alltid att minnas dig.

Ruffe

2013 12 24

Nu har husse tagit in ett träd igen med massor med leksaker. Här försöker jag lära Max hur man ska göra, men han verkar inte riktigt förstå. Jag får försöka igen i morgon.

När alla leksaker var på plats så var det dags att smaka på Husses och Mattes mat som dom hade i ugnen. Det var nog det godaste jag ätit på länge. Max tyckte lika och höll på att äta upp Husses fingrar också. Vi kan rekommendera vildsvinsskinka. Nästa gång jag är ute i skogen ska jag hämta en till. För där finns dom. Det har jag känt på lukten.

Nu ska jag bara ligga här och titta på alla leksaker. Det kanske finns godis i dom där bollarna. Hur som helst är dom tuggvänliga. Det krasar så gott mellan tänderna.

2013-10-12

Som ni kanske har förstått har vi en favoritsysselsättning. Det intresset delar vi med både Jesper och Visper. Här intill ligger Max och Jesper huvud mot huvud i soffan.

Det här är en av våra kompisar som kommer och hälsar på varje kväll. Jag tror det är mamma med unge som letar mat på vår förstukvist.
Jag försöker komma ut och hälsa när de är här, men då springer de sin väg.

I kväll var jag ut och jagade bort tre älgar från granntomterna. Det var en stor ko och två kalvar. Himlars vad stora dom är när man kommer nära. Jag tog till mitt värsta skall och då fick dom eld i baken. Jag jagade dom hela vägen ut i skogen. Sen var jag så trött så jag var tvungen att stanna ett tag och vila innan jag gick hem.2013-06-20

Vissa dagar är bara för varma för att man ska orka annat än ligga. Hela dagen har gått åt till att ta igen sig. Inte ens bollspel med husse var roligt, trots ny boll.

Husse och matte säger att jag ska lära Max att spela boll, men han verkar inte så intresserad av bollen. Han springer mest efter och biter mig i bakbenen. Dessutom vill jag ju inte att han ska få bollen. Den är faktiskt mest min.

I går var vi och badade. Då dök jag. Övar mig på att bli en sån där undervattenshund. Det finns mycket intressant att titta på och jaga där ner i vattnet. Max är en riktig badkruka...
Det här är min absoluta favoritutsikt en sån här dag. När jag orkar titta upp.


2013-06-12

Ja nu var det ett tag sen - igen.

Låt mig få presentera MAX. Det är honom du ser här till höger.

Det är min nya kompis. Det har varit en jobbig tid ska du veta. Det är som att ha en lillebror.

Jag kunde tycka att det blev lite tråkigt förut att bara leka ensam, så det är mycket roligare nu - men hu så jobbigt det blir. Han har energi för tre. Jag hoppas han växer till sig snart och blir lite lugnare.
En annan sak som är lite irriterande faktiskt är att han tar mina tuggben. Då bråkar jag på honom, men det hjälper inte. Han tuggar bara på ändå.

För övrigt lär vi allt möjligt av varandra.
Han har lärt mig att ligga i mattes och husses  säng till exempel. Det har jag aldrig gjort förut.

Jag försöker lära honom att inte skrika när det kommer någon och hälsar på. Han är rätt duktig på att lära sig.

För ett tag sedan hoppade Max rakt in i ett snår med brännässlor. De kändes hemskt sa han. Det kan jag förstå, för han har inte så mycket päls på magen. Det tog flera timmar innan han blev som vanligt igen. Då tyckte jag lite synd om honom.

Nej nu har jag inte tid att skriva mer. Jag måste ut och se vad han har för sig.

Vi ses.


Max

Max och jag
2013-05-07

Hej igen.

Nu var det länge sen jag skrev.
Kanske pga att jag varit för trött. Jag är lite sjuk nämligen och i morgon ska jag in på service igen, säger husse.
Jag var inne på service i förra veckan också. Det var inte så roligt för de stack mig och hade sig mest hela tiden och det värsta av allt är att jag inte får äta som jag vill. Bara små små bitar i taget, men jag får oftare istället så det jämnar ut sig som man säger.

Jag har fått ny frisyr. Sommarsnagg kallas det. Matte har köpt en monstermaskin som hon klipper mig med, så nu är husse nöjd när han ser att jag ser ut. Det har börjat på huvudet men jag misstänker att det kommer att fortsätta på hela kroppen innan matte är färdig. Hon tycker det är roligt att klippa.

Det är nog bra för jag blir alldeles full av pinnar i pälsen när jag springer i skogen. Varmt är det också.

Så nästa gång jag skriver kanske jag kan presentera en helt annan bild av mig.
Jag är lite trött just nu.
2013-03-14

Nu måste jag berätta om något jättekonstigt.
I sovrummet som jag delar med matte,husse och katterna finns det en sorts platta på golvet. Den står under mattes sängbord och tas fram ibland. Det händer alltid på morgnarna.
Matte kliver upp på plattan och säger" Få se om jag har gått ner".  Men hon klev ju upp! Sedan kliver hon ner och säger "Nej, jag har gått upp". Ibland tar hon mig i sin famn ock kliver upp. På sista tiden har hon ropat till husse  "6,5" hur nu det ska tolkas. Jag är ju fortfarande 1.

Igår var det i alla fall en riktigt spännande dag. Först kom det hit en massa människor som luktde helt olika Sedan blev det en promenad med Ida och då gick vi förbi en tomt där det verkligen luktade. Jag var på väg in men hade tyvärr koppel. Det som luktade hette "ispropp". Då har jag lärt mig något nytt igen. Ibland på helgerna äter min matte och husse något som luktar ungefär lika dant så det måste vara ispropp. Ispropp och rött vin.

Ida fick följa med mig hem sedan Vi busade ganska mycket inne också tills våra mattar liksom tvingade oss att ligga fint i varsitt soffhörn. Jobbigt.

På kvällen var jag helt golvad. Orkade inte ens jaga katterna eller bry mig om att Jesper som vanligt tog  bästa platsen. Gissa vad jag drömde om?


2013-03-12

På bilden ser ni Jesper och mig.

Jag har just fått kvällsmat och då hjälps vi åt att äta husses mat. Vi sätter oss så här och stirrar ut husse ända till vi får smaka hans skinka.

Jesper är inte lika försynt som jag, så han är extra framfusig och brukar riva i på skarpen om det inte händer fort nog.


Själv skulle jag ju aldrig drömma om att tigga på det sättet.

När vi har fått vår (husses) skinka så är det bra, för då har vi liksom talat om vad som gäller, så han inte glömmer bort det till nästa dag.


Nu måste jag berätta lite om Jesper.
Han är katt och rätt rolig att leka med, men vi har lite svårt att förstå varandra för vi pratar inte riktigt samma språk. Här bredvid ser du Jesper när han tvättar sig. Han har tagit efter husse och matte och ska absolut tvätta tassarna i tvättstället. Det är bra tycker jag, för då får jag ha duschen för mig själv tillsammans med matte, som ni säkert har sett här nedanför.

I alla fall så brukar Jesper, Visper och jag promenera på kvällarna. Då gömmer sig Jesper för mig och så hoppar han fram och försöker skrämma mig. Det lyckas han aldrig med. Jag har upptäckt honom redan för länge sen.

Då brukar jag jaga honom och det är då det händer - han klappar till mig. Har aldrig förstått varför. Det var ju i alla fall han som började.

Det gör inget egentligen att han gör så. Jag är alldeles för snabb för honom så jag hinner hoppa undan - nästan varje gång.

I början var jag inte beredd, så då brukade han lyckas riva mig på nosen, men aldrig numera. Det kan vara därför han blir så glad. Det ser jag tydligt, för han viftar jättemycket på svansen och så gör han den extra tjock och fin.


2013-02-22

Häromdagen var jag i Trosa med matte och husse. Husse skulle till en människoveterinär tror jag.
Han försvann in i ett hus och matte och jag började gå. Matte kallar det  inte  promenad utan miljöträning. Hemma promenad,och någon annanstans miljöträning. Vilken miljö!!! hundar, människor i alla storlekar och former. Somliga gick långsamt och puttade en vagn framför sig och andra gick lite fortare och drog en vagn efter sig. Det finns en massa att lukta på och en sak är säker: I Trosa vet människorna inte hur man plockar upp efter sin hund. Så mycket intressant att lukta på att jag liksom inte kom mig för att lämna ett eget spår. Sparade det till mina kamrater hemma.

Jag har  två kompisar i Trosa som heter Aragorn och Frodo. Just den här dagen träffade jag dem inte. Aragorn är lite tillbakadragen och Frodo mer leksugen verkar det. Båda är nakna och har kläder på sig för att  inte frysa. Aragorn tycker inte heller om att åka bil och det känns skönt att inte vara ensam om det.

Jag har för första gången fått följa med matte in i en klädbutik. Tog mig samman och uppförde mig efter alla konstens regler. Alla sa att jag var fluffig och fin. Matte och jag stannade länge i ett litet rum med draperi där fanns en skön matta för mig att vila på. Matte var upptagen med att prova kläder. Jag tycker att det är smidigt att ha en vacker päls. Den har alltid rätt storlek fast kan vara lite varm sommartid. Baden får man stå ut med. Sedan fick husse komma och hämta oss för matte hade tydligen inte tagit med sig pengar.

Det värsta är att åka bil faktiskt. Hoppas att det dröjer till nästa miljöträning. Jag gillar inte att det skumpar och brummar men nu har matte en ny bil så det kanske blir bättre. Jag har inte fått prova den än. Misstänker att det är lika illa som vanligt.


2013-02-21

Idag när jag hade varit ut och promenerat hade Jesper tagit min filt igen.

Då pratade jag snällt med honom och bad att han skulle flytta på sig. Han låg ju på mitt tuggben också.


När det inte hjälpte tog jag i och sa åt honom att "om du inte flyttar på dig nu så får du däng"


Gissa hur mycket han brydde sig om det.

 
2013-02-20

Ikväll tog Jesper min plats framför TV:n.
Det gjorde han bara för att reta mig. Det vet jag, för han brukar retas på det viset.
Till och med när vi är ute och går på kvällarna ska han retas. Då går han och gömmer sig och när jag kommer och hittar honom, vilket jag gör hur enkelt som helst, då försöker han att lappa till mig med tassen.

I kväll försökte jag att TALA honom till rätta, men jag tror inte han förstår vad jag säger, fast jag verkligen anstränger mig att tala lååångsaaamt
. Husse brukar säga att jag ska göra så. Lungt och långsamt.

Men han är ju katt, så man får väl ha överseende.

2013-02-20

Jag har ju nämnt tidigare att jag har lite problem med mattes attityd till mitt utseende, speciellt min lugg.

Nu ska jag visa hur det går till när jag får det där utseendet som vi inte är överens om.

Det börjar ofta med att vi kommer in efter att vi varit ute i skogen.

Då säger hon att att jag ser ut som en tova hela jag. Bara det kan ju ge mig komplex för framtiden.När hon har gjort mig helt blöt och ren får hon för sig att hon ska kamma ut alla det där hon kallar tovor, samtidigt som hon blåser på mig med en apparat som låter fruktansvärt illa.
Ja ni ser ju själva hur det blir.

Jag ser ju inte ett dugg.

Det här har husse försökt hjälpa mig med hela tiden, men det verkar bara inte gå in i matte.
Först ska hon ha in mig i duschen. Schamponera och balsamera både här och där tills jag känner mig som en våt filt.

Gissa vad jag tycker om det...
Både fram och bak...

Men eftersom jag är en så förstående och tålmodig individ låter jag henne hållas. Hon verkar ju bli så glad efteråt.

 här gör hon alltså varje gång, trots att hon borde veta vid det laget att resultatet blir det samma.

 
2013-02-10

Så här ser jag ut när husse har fixat min lugg.

Han klippa min lugg, så jag ser ut säger han, men matte vill inte. Hon vill hellre att jag ser ut så här. Problemet med mycket hår i ansiktet är att det skymmer sikten - när det sitter ovanför ögonen. Husse har inget hår alls i ansiktet. Han rakar sig och det ska jag också göra snart. Matte ska hjälpa mig med det, har hon sagt.


Nåja, huvudsaken är att jag ser var jag går.

Idag har vi varit in till Trosa och luktat på alla människor som finns där. Det är en väldigt tröttande. Jag sover hela eftermiddagen efter en sån utflykt. Men jag träffade i alla fall lite kompisar där. Det är roligt.

Matte tycker att jag ska träna på att gå på stan, säger hon. Då vill hon att jag ska uppföra mig och gå fint. Det tycker jag är att ta i, när det finns så mycket att upptäcka. Jag kan inte se att människorna går fint. De går ju kors och tvärs hela tiden, utan att lukta alls var de går.

När vi är där inne brukar hon kalla mig för "kusinen från landet". Det tycker jag är nedsättande. Men jag är inte riktigt säker på vad hon menar med det.

I morse var matte och jag ute och jagade hare. Jag fick upp ett spår på en riktig bamse, tror jag. Jag drog iväg rakt ut i skogen så snön sprutade. Efter ett tag blev jag lite trött och kom på att jag måste hålla reda på matte, som nästan gått vilse utan mig. Hon blev jätteglad över att se mig. Sen fick jag se till att hon kom hem säkert.

2013-01-02

Nä, det blev ingen Ida ida.
Det blev springa i skogen istället, vilket var spännande. Det fanns massor med spår som inte ledde nånstans. Men kul var det.

När jag kom hem tyckte matte att jag var lika mycket skog som hund, full med kvistar och barr.


 
2013-01-02

Idag hittade jag min boll. Eller rättare sagt, husse hittade min boll.
Efter att ha låtit husse leka med mig och bollen blir jag helt slut och faller bara ihop.

Trots det ska matte ha med mig ut. Vi ska ut och underhålla Ida tror jag.


2012-12-31


Nu, gott folk, har det slagit runt totalt.
De har tagit in ett helt träd och så har de hängt det fullt med lampor och massor med leksaker... men får man leka med dem? Nähä, då blir det NEJ direkt!
Vad ska man med leksaker till om man inte får leka med dem?
Och varför i fridens namn hänga dem i ett träd... inne???

Hur som helst så har jag i alla fall fått några egna leksaker, men jag vet inte så noga var de är just nu.

Det har kommit en massa vitt på marken också. Snö heter det. Det har jag aldrig sett förut, men det är ganska gott att äta, och så finns det små runda bruna kulorna som är jättegoda, och snö är kul att leka med. Jag brukar ha ganska mycket med mig in. Då kan jag få duscha för att bli av med alla bollar som sitter fast.
Det här kortet har matte tagit. Det som glittrar så vackert i bakgrunden är det där trädet de har tagit in. Jag ser lite trött ut här. Det är därför nosen hamnat på bordet. Där får den normalt inte vara, men ibland tycker matte att jag är för söt för att hon ska kunna säga nej.

2012-10-03


Dessie är också en kompis. Hon bor här just nu när hennes matte är bortrest. Dessies matte hälsar på en spaniel tror jag. Den där spanieln bor där solen skiner och det är 25 grader varmt. Matten flyger till spanieln, lite knasigt. Dessie är i alla fall jätteliten och jättearg. Jag försöker verkligen leka men allt blir fel. Hon flyr till husses knä. Vi har i alla fall gått en promenad tillsammans utan att hon blev arg. Just nu är hon med min reservmatte på hennes kontor. Kan det vara bra att ligga på skrivbordet och sova? I alla fall kommer hon tillbaka i morgon. Hoppas att hon inte är så arg då.2012-09-21

Ibland, som idag t ex, ville husse, att vi skulle gå ut och kissa... i regnet!!!
Det ville inte jag. När det är kallt eller blött ute ligger jag helst inne. Husse brukar vara helt införstådd med min motvilja, men matte... hmmm. Hon brukar sätta på mig en regnrock som prasslar när man går. Jag låter som en påse papperstussar när vi promenerar.

Över huvud taget verkar hussar vara mer förstående än mattar. Mer inkännande, liksom.

Jag ligger hellre här och gnager på husses
tofflor.

Min bästis heter Ida och är en jättesöt dvärgschnautzer. Förut var hon min tjej  men nu har min matte och husse tagit med mig till veterinären och efter det har hon blivit mera bästis. Det är lite trist men nu får jag träffa henne fast hon "är på det viset". Nu kan jag träffa alla tikar alltid. Inget ont som inte har något gott med sig.


Den svarta är Ida och den vita suddiga är jag.
Det näst bästa jag vet, efter tjejer, är att sparka boll.
Jag är som den där Zlatan, eller vad han heter. Ingen hinner med när jag har bollen. Men det är fruktansvärt jobbigt. Jag orkar bara en stund.
 
   
Min egen sida